ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Posted: Φεβρουαρίου 29, 2012 by agathi in Uncategorized

Το Δημαρχείο της Ρόδου για τις επόμενες 48 ώρες θα τελεί υπό κατάληψη από αγωνιζόμενους πολίτες κάθε κοινωνικής ομάδας, αναστέλλοντας έτσι την λειτουργία του. Η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό να κάνει γνωστό με τον πιο γλαφυρό τρόπο το ΟΧΙ του λαού στο νέο Μνημόνιο και να υπενθυμίσει σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας ότι η λαϊκή κυριαρχία είναι σε ισχύ και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και ενώ καλούμαστε να πληρώσουμε το χρέος, που οι τράπεζες και το κεφάλαιο δημιούργησαν , βιώνοντας καθημερινά τον εξευτελισμό και τον κατακερματισμό της αξιοπρέπειάς μας , πρέπει ο καθένας μας να διαλέξει πλευρά .Στα πλαίσια αυτού του κοινωνικού αγώνα που εξελίσσεται η αδράνεια, η αποχή , ο εφησυχασμός είναι συνενοχή στο έγκλημα που καθημερινά παίρνει σάρκα και οστά με εντολοδόχους Δ.Ν.Τ.- Τρόικα- Κυβέρνηση- Ε.Ε.

Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν προέκυψε τυχαία. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, τοποθετώντας την Ελλάδα στον κυκεώνα των επιπτώσεών τους και αναδεικνύοντας τον κοινωνικό και ταξικό χαρακτήρα του αγώνα που πρέπει να δώσουμε, ώστε να ανατραπούν. Οι επιπτώσεις των παραπάνω πολιτικών προώθησαν την χρεοκοπία της Αργεντινής και πυροδότησαν τις εξεγέρσεις στη Βόρεια Αφρική, τις βίαιες συγκρούσεις σε Αγγλία-Γαλλία- Χιλή, όπως και οι διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Το όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας είναι η αλληλεγγύη στους κοινωνικούς αγώνες που εξελίσσονται σε κάθε γωνιά. Η συσπείρωση του καθενός στο δίκαιο αγώνα που δίνεται αυτή τη στιγμή μέσω της κατάληψης στο Δημαρχείο είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Στα συλλογικά προβλήματα δεν χωράνε ατομικές λύσεις !!! ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ…

Καλούμε όλο το ροδιακό λαό είτε μεμονωμένα είτε μέσα από συλλογικούς φορείς να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του συμμετέχοντας στην κατάληψη που λαμβάνει χώρα στο Δημαρχείο.

Απαιτούμε:

Καμία εφαρμογή του Μνημονίου

Καμία αποπληρωμή του χρέους

Έξοδος από το Δ.Ν.Τ και Ε.Ε.

Δουλεία για όλους

Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και Υγεία

Επανακρατικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί

Κοινωνικός εργατικός έλεγχος κεντρικών μονάδων παραγωγής

Καμία μείωση σε μισθούς- συντάξεις

Να δοθούν τα χρήματα που οφείλει ο Δήμος στα σχολεία

Όχι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Όχι στις συγχωνεύσεις των σχολείων

Καμία εφαρμογή του νόμου πλαίσιο για Α.Ε.Ι-Τ.ΕΙ

Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας

Καλούμε τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να στηρίξουν τον αγώνα μας και να κινητοποιηθούν για την ανατροπή των πολιτικών που υποβαθμίζουν το παρόν μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας!!

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

 

Επιτροπή Κατάληψης Δημαρχείου Ρόδου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s